Den kopfria dagen

Okej, las det har. Har du last det? Det ar val klart att syftet med den kopfria dagen (imorgon) inte ar att stoppa all varldens handel. Magnus Andersson skriver:
Skrackpropaganda berattar for dig att det ar hemskt att vara materialistisk. Det ar fullstandigt vansinne. Genom handel byggs valstand i varlden.
Ja, handel bygger valstand i varlden. MEN, det ar hemskt att vara materialistisk. Materialism handlar om att vilja ha, vilja ha, vilja ha. Kopa, kopa, kopa. Konsumera, konsumera, konsumera. Det hjalper ingen att ga till H&M och kopa femton toppar at gangen, som till raga pa allt ar gjorda av en fyraring i bangladesh. Det hjalper ingen att vara girig. Den har dagenar till for att fa folk att forsta att om man bara koper nytt hela tiden, inte atervinner eller ateranvander, hotar vi naturen, och valstandet. Ju mer det finns av en vara, ju mer pengar ett land har, desto mindre ar det vart. Men ocksa for att forsta hur javla bekvamt vi har det. Att vi kan ga ut och bara kopa vad helst vi onskar. Alla har det inte sa bra. Jag stottar den kopfria dagen, en dag som hjalper oss att forsta. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0