det gillar jag

Idag har jag varit valdigt duktig och stadat och haft mig. Har ar sa fint nu, och det luktar sa gott nar det ar nystadat. Det gillar jag.

Har precis duschat, fonat haret och sminkat mig och tagit pa en ny klanning. Ikvall ska vi ut pa galej igen, jag och tjejerna. Det gillar jag.

Hajk

Hej, eller "Tjipp Tjipp" som vi säger här i Värmland och välkomna till HAJK. Idag ska vi ha riktigt roligt, vi ska nämligen tala om kotten. Och inte vilken kotte som helst utan igelkotten. Den piggar sig åt alla håll med piggarna när den blir sur.

Hahahahahahaha.

bra bloggar?

Nagra bloggar som jag laser varje dag.. Ta en titt.
BlondinBella - Man maste ju bara lasa den. Sa otroligt lojlig och underhallande. BlondinBella ar bara for mycket, och jag kan bara inte sluta lasa hennes blogg. Kan bara inte sluta skratta och tanka att det ar nog lite synd om henne.
Rar - Hon ar bara den coolaste och sotaste tjejen i bloggvarlden.
Hannah Arnhog - Skitrolig! Jag alskar henne. Sa himla bra och smart. Helt beroende av hennes blogg. Hon ar bara bast.
Victor - Hittade hans blogg for nagra veckor sen, och nu gar jag in varje dag for att se om han skrivit nagat nytt. Han ar en gammal kompis/pojkvan. Han vet inte att jag laser hans blogg men nu har jag varit modig och kommenterat. Sa nu vet han. En valdigt bra blogg, mycket fina foton. Han ar duktig.
Emelie Ohlsson - Numera heter den Emelies Fotoblogg, men det ar tjejen som hade En storasysters kamp efter flodvagskatastrofen. Har last hennes blogg jattelange. Nastan enda sedan hon borjade.

johannatid

381530-1

Igar blev riktigt lyckat. En bra utekvall med tjejerna slar det mesta.

Sag fram emot en lang, ledig dag for mig sjalv har hemma. Alskar mina torsdagar, de ar heliga. Tycker att det ar sa skont att vara ensam hemma och bara gora vad jag kanner for. Men nar jag kom ner imorse for att satta pa datorn satt pojkvannens lillasyster dar (vi bor med henne for tillfallet) och ut genom fonstret flog min harliga dag for mig sjalv. Tar nog en promenad i skogen, jag behover min johannatid.  

party, party

Ikvall blir det vin och dans med Baby C. Mycket trevligt ska det bli. Alskar att ga ut mitt i veckan, vardagen blir for lang och gra om man inte gor det. Blir nog inte sa mycket utgang i helgen i alla fall sa ikvall ska jag dansa, dansa, dansa!   

morgonstund har guld i mun?

Ja, kanske det? Sjalv alskar jag den lilla stund jag har for mig sjalv pa morgonen innan jag ska till jobb. Gar alltid upp i tid (vad praktigt men jag gor faktiskt det), ser till att stalla klockan sa att jag hinner ata frukost, dricka kaffe och kanske kolla nagra bloggar. Tycker det ar en san myskansla over det hela. Pojkvannen ar tvartom, rusar upp ur sangen fem minuter innan han ska ga till bussen. Det ar inget for mig.

jag kommer inte hem till jul

Jag far inte ledigt over jul. Bad om tre ynka dagars ledigt men nehej du! Det gar inte, har borjar vi klockan fyra pa morgonen den 26 och det ska du bara veta att ingen far ledigt i december! Okej? Far aka hem innan jul, 19-22 och fira jul och nyar och min fodelsedag pa en och samma gang. Men jag far i alla fall komma hem lite. Jag saknar min mamma.

redan?

Jag har redan borjat forsumma bloggen. Inte bra. Kanske ar bloggning inte mitt kall after all? Trodde jag skulle bli varldens megabloggare med tio inlagg om dan och tjugotusen lasare. Men nej. Det finns for mycket annat som ar roligare, som att dricka vin med tjejerna mitt i veckan och lasa bra bocker och laga mat till min pojkvan och sant. Sa om ni vill lasa den har bloggen far ni nog ha talamod..


Plastikoperation

Horde den ackligaste reklamen pa radio pa jobb igar. Ville spy. En acklig gubbrost sager:
You only have one body, learn to love it with plastic surgery.

Ursakta? Sa det basta sattet att lara sig att alska sin kropp ar genom plastikkirurgi? Nej tack. Att anvanda sig av plastikkirurgi for att fixa nasan man inte ar sa nojd med eller forstora brosten till en dubbel F-kupa ar bara ointilligent. Att lagga sa mycket pengar pa nagat sa onodigt ar for mig obegripligt. Plastikkirurgi ar okej nar man varit med om en olycka, haft brostcancer eller liknande. For att fa tillbaka sitt gamla jag. Men for att fa en chans att komma med i Playboy? Inte OK.

Trakiga

Bloggarna pa mest aktiva-listan ar ju skittrakiga. En och annan bra, jag gillar Hanna Friden (ja, jag vet att det ska vara en liten grej ovanfor e:et dar men den finns inte pa mitt irlandska tangentbord). Hon ar smart, rolig och snygg. Men de andra? Nej tack.

Ska snart ivag och jobba. Kanns sadar att jobba i en kladaffar dar allt gar ut pa att salja, salja, salja, under denna kopfria dag. Tyvarr har jag inte rad att inte jobba.

Den kopfria dagen

Okej, las det har. Har du last det? Det ar val klart att syftet med den kopfria dagen (imorgon) inte ar att stoppa all varldens handel. Magnus Andersson skriver:
Skrackpropaganda berattar for dig att det ar hemskt att vara materialistisk. Det ar fullstandigt vansinne. Genom handel byggs valstand i varlden.
Ja, handel bygger valstand i varlden. MEN, det ar hemskt att vara materialistisk. Materialism handlar om att vilja ha, vilja ha, vilja ha. Kopa, kopa, kopa. Konsumera, konsumera, konsumera. Det hjalper ingen att ga till H&M och kopa femton toppar at gangen, som till raga pa allt ar gjorda av en fyraring i bangladesh. Det hjalper ingen att vara girig. Den har dagenar till for att fa folk att forsta att om man bara koper nytt hela tiden, inte atervinner eller ateranvander, hotar vi naturen, och valstandet. Ju mer det finns av en vara, ju mer pengar ett land har, desto mindre ar det vart. Men ocksa for att forsta hur javla bekvamt vi har det. Att vi kan ga ut och bara kopa vad helst vi onskar. Alla har det inte sa bra. Jag stottar den kopfria dagen, en dag som hjalper oss att forsta. 

God morgon

Ja, klockan ar bara halv 12 har och jag har precis gjort kaffe, satt pa datorn och tant min morgoncigg. UNDERBART. Ska jobba senare idag, men just nu ar jag fri. Ser framfor mig en harlig fredag. Jobbar till nio, mota upp Baby C efter jobb, taxi hem tillsammans, kanske plocka upp en flaska vin och en bra DVD.
Fan, nu spillde jag kaffe.

Musik

Manu Chao. Ladda ner nu, och lyssna.
Welcome to Tijuana, Tequila, sex o marujana...

Det gillar jag

Idag har jag bara varit lat. Och bakis. Helt underbar kvall med tjejerna igar. Massor med girl talk, massor av dans och massor med vin. Precis som det ska vara en onsdagkvall i den lilla studentstad begav oss till. Idag har i alla fall varit en valdigt skon dag. Sova till tolv, ata toasties med en massa ost pa till frukost, zappa runt pa tv:n och bara vara. Och nu, i vantan pa att pojkvannen ska komma hem, har jag tant ljus, gjort en kopp te och satt pa Hakan Hellstrom. Det gillar jag.

Being Johanna

Tankte att jag skulle beratta lite om mig sjalv. Lite sa grundlaggande bara.
Jag heter Johanna, ar fodd 1987 i Helsingborg. Jag bor nu med mina vanner och min pojkvan i en liten by som heter Celbridge pa Irland. Min familj bor dock hemma i Sverige. Jobbar i en kladaffar i ett stort kopcentrum utanfor Dublin. Jag gillar musik valdigt mycket, men vem gor inte det? Alskar extremer, jag vill antingen ha en greasy hamburgare eller sushi, smorpop  a la Westlife eller punkiga Ebba Gron. 
Kommer fran en valdigt vanlig svensk svensson-familj, skilda foraldrar dock. Vaxte upp i suburbian paradise med villa, tva bilar, hund och katt, middag kl 7 varje kvall. Ungefar sa. Resten far ni veta med tiden.

Being Johanna

Valkommen till min blogg. Min blogg, mina tankar, mitt liv.
Bor inte i Sverige sa jag har inte dom tre sista bokstaverna i alfabetet pa mitt tangentbord, blir kanske lite jobbigare att lasa da men jag hoppas att ni inte bryr er sa mycket om det. Har kommer jag skriva om mitt liv, vad som hander, vad som inte hander, vad jag gillar och vad jag inte gillar. Mina tankar helt enkelt. Enjoy.

RSS 2.0