yummi



Det får inte regna imorgon bitti. Jag ska cykla till jobb eftersom Skånetrafiken har ändrat busstiderna och det är antingen cykla eller sitta och frysa på Råå i 25 minuter (kvart i sex på morgonen) i väntan på 1:an (måste åka två bussar från Rydebäck till jobb). Känns sådär.. Men jag får motion i alla fall, och det säger dom ju ska vara bra.

video on trial


Har ni sett Video on trial? Det är bara så himla roligt, jag skrattar ihjäl mig! Musikvideokommentatorer. Och de fullständigt sågar allt och alla! Länken går till Video on Trial - Pussycat Dolls, When I Grow Up. Hahaha, så jevla kul!


 


learning to love you more

Learning to Love you more. Det är så himla fint och jag blir alldeles varm. Det är uppgifter, det handlar om kärlek och glädje, och det är människor som har gjort uppgifterna. Mina favoriter är Assignment #1, Make a child's outfit in an adult size, Assignment #9, Draw a constellation from someone's freckles och Assignment #14, Write your life story in less than a day.


homecoming

Herre Gud då var man barn igen. Mitt andrahandskontrakt på lägenheten har nått sin ände och idag har jag flyttat hem till mamma igen. Ja, minsann. Men eftersom jag och Mirre sticker till Norge i början på oktober för att pröva lyckan har jag inte brytt mig om att söka något annat boende. Det funkar just fine att bo hos mamma i en månad. Hon är ju endå så yeah, yeah och wow, wow.


tuesdays with morrie

Boktips! Tisdagarna med Morrie av Mitch Albom. Har ni inte läst den så måste ni göra det! Jag älskar den här boken, föredrar den på engelska. Den är lättläst och fin. Handligen är inte speciellt komplicerad och endå berör den här boken på ett väldigt speciellt sätt.

Morrie Schwartz var Mitch Allboms favoritprofessor, hans mentor och vän. På examensdagen lovar Mitch att hålla kontakten men det dröjer tjugo år innan han hör av sig. Av en händelse får han se sin gamle sociologiprofessor på teve; Morrie har drabbats av en nervsjukdom som långsamt förlamar hans kropp men inte hans sinnes briljans och inte hans lust att leva ända till slutet.
Mitch beslutar sig för att besöka Morrie varje tisdag - precis som under studieåren. De samtalar om kärlek,äktenskap, känslor, förlåtelse, saknad och död. Deras pånyttfödda vänskap blir till en sista föreläsning fylld av visdom och erfarenhet, en lektion i konsten att leva.


En av mina favoritböcker.

dirty old town


årets omslag

Det här omslaget med Lily Allen på är bara så jävla coolt. Jag älskar Lily Allen, hon är svinball och så himla party hela tiden. Hon har fixat karriären själv, började med att lägga ut sina låtar på MySpace och jobbat jävligt hårt. Så mycket kan man knappast säga om hennes fellow sångerskor från UK, typ Amy Winehouse, Kate Nash och Duffy, som är "tillverkade" på en "stjärnskola" i England. Nej, Lily är cool. Leta upp hennes låt Knock ´Em Out på YouTube. Skitbra!


helgens låt

Loves it!

himma!

Ja, då var man hemma från Irland. Eller ja, jag kom ju hem igår men jag var helt slut efter helgen så jag orkade verkligen inte blogga då. Har i alla fall varit en helt underbar helg med min underbara Cat. Firat ordentligt såklart eftersom hon fyllt 21 (värsta bigga grejen där ju) med utgång torsdag, födelsedagsfest hos Cat och utgång på lördan och utgång igen på söndan. Fredagen spenderades inne i Dublin och på kvällen hade vi bara myskväll med film och massa gott :) Helt perfekt helg, och gud vad snabbt den gick.. Tog inte så mycket bilder själv, lägger nog upp några när Cat har skickat över dom som hon tog.


oh la la

bebygrrl har gjort en lista. hon utmanar alla söta, så jag gör den ;)

simma - löpa
ful & lycklig - snygg & olycklig
plugga - jobba
bada - duscha
jordgubbar - banan
lakrits - vanilj
gina tricot
- h&m
sola - bada
pool - havet
skidsemester - solsemester (kan inte välja... älskar båda!)
singel - förhållande
planering - spontanitet
glass - godis (ben & jerrys phish food och oh my apple i stora lass tack!)
stökigt - organiserat (önskar att jag var organiserad men it aint ever gonna happen)
passion - trygghet
bio - teater
svensk sommar - charter (charter är väl sådär, men hellre det än svensk sommar. älskar ju att resa)
julafton - midsommarafton (inget av det)
inga barn - 12 barn
skånska - göteborgska
silikonbröst - fettsugning
landet - storstan (hatar att vara på landet, får myror i brallan efter en kvart)
känd för skönhet - känd för intelligens
make up store - maybelline
desperate housewifes - sex & the city
aidan - big
dubbelhaka - hängröv (kan man dölja i en klänning!)
romantiskt - dirty
kaffe - te
porrfilm - naturprogram
marabou - lindt
gorby's piroger resten av livet - big mac & pommes resten av livet (öh, äter inte rött kött. inget av det!)
banta - träna
the body shop - dove (men lush helst av allt.)
farlig kille - snäll kille
spy - ha diarré
spara - slösa
shoppa på nätet - shoppa i butik
lyx - budget
fota
- bli fotad
ramlösa - loka (big no, no båda två. inget av det)
förfest - efterfest
kenza - blondinbella
tidning - bok
små bröst - stora bröst
kurvig - slank
ge -
aldrig mer få blogga - aldrig mer få sjunga
singstar - sällskapsspel
string - hotpants
aldrig mer onanera - aldrig mer ha sex
förrätt - efterrätt
bröllop - barn (panikångest av båda!)
falafel - kycklingsallad
anorexi - fettma
pizza - kebabtallrik
kyckling - fisk
blind - stum
kramas - pussas
kanelbullar - oreos
rakhyvel - vax
platt rumpa - platt bröst
mjölk - vatten
gambler - mesig
hemmafest - utgång
raka av allt hår på  huvudet - sluta raka resten av kroppen (dt växer ju ut igen, plus man kan ha peruk)
älskad - framgångsrik
skräckfilm - romantisk komedi
harry potter - ridskolan 4
mcdonalds - max
pommes - potatisgratäng
popcorn - grönsaksdipp
öppet sinne - monogam
sliskiga drinkar - öl
subway - teaterkatten
grabbkväll - tjejkväll
kärlek utan sex
- sex utan kärlek
frukt - grönsaker
hund - katt
paris hilton - mona sahlin
brunutansol - solarium
zara - topshop
kjol
- shorts
mössa - keps
vitt vin - rött vin
snacka skit - snacka politik
zlatan - henke
familj - vänner

music is my boyfriend

Musiktips. Ladda hem!

Kimya Dawson
- Rollercoaster
- Nobodys Hippy

Asian Dub Foundation
- Truth Hides
- Riddim I Like
- 1000 Mirrors

Belle & Sebastian
- Allt ni kan hitta!

Soundtracket till Juno

The Fratellis
- Vince the Loveable Stoner
- Everybody Knows You Cried Last Night
- Cuntry Boys and City Girls
- Got Ma Nuts From a Hippy
- Chelsea Dagger

Johnny Cash
- Ring of Fire
- Hurt
- I Fought the Law

Björk
- 99 Red Love Ballons
- Hunter
- Violently Happy

The Knife
- Kino
- Pass this On

hottie!

Audrinas klänning är skitsnygg! Brukar inte gilla henns stil vanligtvis, oftast tråkig. Men här är hon ju hot, hot, hot. Älskar brillorna och skorna också. Snygging!




 

you don't mess with the Zohan

Igår såg jag You don't mess with the Zohan med Adam Sandler. Den handlar om en Israelisk soldat som fejkar sin död och åker till USA för att bli frisör. Han ljuger för alla han träffar om sin bakgrund och blir kär i en Palestinsk tjej. Till slut blir han upptäckt och hans nya liv riskerar att haverera.

Jag skrattade nog inte en enda gång. Smålog åt vissa skämt men inte mer. Adam Sandlar brukade vara så himla bra och rolig, en av mina favoritfilmer är The Wedding Singer! Men Den här filmen var verkligen en besvikelse. Bara löjlig och Adam Sandlers brytning är bara pinsam för att den är så kass. Se den inte!

Betyg:
♥ / ♥ ♥ ♥ ♥
1/5










whaaaaaaaat?!

Vaknar av att datorn surrar mig i huvet! Tittar förvirrat på klockan. WHAT?! 17.24! Skojar ni med mig eller? Jag som skulle hinna ut till mamma och tvätta och sen hem igen efter jobb. Tror inte det va? Måste somnat nån gång vid tre. Med pannan på laptopen. Gött.

Idag ska jag inte ut. Igen: WHAT?! Det är juu för fasen lördag. Jag ville till Malmöfestivalen och se Alice in Videoland. Aint gonna happen tho, jag är fattig som en kyrkråtta. Ska ju till Irland nästa helg o då måste jag ju ha lite pengar på fickan, annars blir det inte så ball.


underbart vackert

Det här är nog det finaste i So You Think You Can Dance:s historia!



cut my hair

Den dära Engla skriver om att hon behöver klippa sig. Hon är ju för fasen hos frissan varannan dag tycker jag. Nån som behöver klippa håret däremot är jag! Har inte varit hos frisören på två år, topparna börjar se lite slitna ut... Det fanns en tid då jag klippte mig var sjätte vecka.Var sjätte vecka?! Det var på den tiden mamma betalade frisörbesöken. Det gör hon inte längre. Och jag prioriterar där med andra saker här i livet. Inte för att jag märker så stor skillnad på håret nu och när det enligt skönhetstidningar och bloggar sköttes på rätt sätt. Bara att det blivit längre. Jag tror att det är som med tvättning av håret. Jag tvättar håret en gång i veckan, mer behövs inte. Men det tog ju sin tid att vänja håret vid det. Det är nog samma med klippning, jag har vant av håret från att klippas regelbundet, så blir det heller inte slitet. Nä, kanske inte men det verkar ju lite logiskt. Eller? Men vem bryr sig egentligen?

betula



Ebba och Didrik var ett av mina favvisprogram när jag var liten, så himla bra är det. Här är ett klipp när dom dansar och mimar till Betula på skolgården. Asseriösa, haha.

let´s pray for the weekend

  • Vem är den mest viktiga personen i ditt liv? Min familj och mina vänner såklart. Men får man bara säga en så är det mamma.
  • Vilket märke har du på din mobiltelefon? En samsung som jag har i Sverige och en Nokia som jag har på Irland.
  • Vilken är din favoritmat? Älskar ju mat. En god falafel är aldrig fel, eller vergetarisk tacos.  
  • Vad har du för framtidsplaner? Ha roligt! .
  • Vilket stjärnteck är du född i? Stecnbock
  • Var handlar du dina kläder som mest? Älskar Urban Outfitters, tyvärr finns det inte i HBG men passar på när jag är utomlands. Annars kommer de mesta av mina kläder från Penneys (primark, haha), Indiska, Zara och H&M. Big fan of the high street så att säga ;)
  • Vilken är din favoritfärg? Rosa är det ju faktiskt. Och lila älskar jag. Och gult!
  • Hur många barn skulle du vilja ha/ har du? Inga.
  • Vem ser du mest upp till av alla du känner? Mormor, farmor och mamma.
  • Vad betyder ordet ärlighet för dig? Ärlighet är det viktigaste som finns. Man måste vara ärlig mot andra för att alla typer av relationer ska fungera, men man måste också vara ärlig mot sig själv - det är oerhört viktigt. Att man inte gör något som man inte vill och säger nej när det behövs.
  • Vad är ditt motto här i livet? We´re not here for a long time, we´re here for a good time!
  • Hur många par skor äger du? Många..
  • Vilken typ av musik föredrar du? Indie.
  • Hur ser en vanlig dag ut för dig? Jobbar, träffar mina vänner.
  • Trivs du med ditt utseende? Ja det måste man! Klart att det man har dåliga och bra dagar men överlag är jag väl nöjd.
  • Hur är du som person? Sprallig, rolig, framåt, naiv ibland (tyvärr) och snäll.
  • Anser du att du är en bra förebild för annat folk? Jag vill inte vara en förebild..
  • Skulle du kunna tänka dig plugga/jobba utomlands? Om svaret är ja, var isåfall? Ja, jag har ju redan gjort det. På Irland. Och jag ska ju till Oslo i oktober.

vad hände med justin bobby?



Och vad är det här för en tönt?

rolig typ

Haha, nån rolig typ skrev till Mirr på backpacking.se och frågade om vi ville flytta in med honom i ett hus 6 mil utanför Oslo. Skitbilligt sa han. Men alltså SEX MIL utanför?! Nej tack, tror inte det. Hur fan ska det gå utan körkort? I och för sig borde vi ta traktorkort. Då kan man köra grusbil och få ut 50000 norska i månaden. Det hade vart nått. Sen skrev han att det blir ju ännu billigare om vi kan tänka oss att dela rum med honom. Mycket lustigt.

soulmates

Om exakt en vecka sitter jag hemma hos min älskade, bästa vän Cat på Irland och dricker white wine spritzer! Gud vad jag längtar, tror jag kommer spricka! Helt underbar känsla att veta att snart ses vi igen. Älskade, fina, bästa, underbara Baby C. Förstår ni hur jobbigt det är att ha sin bästa vän i ett annat land? Jag försöker få henne att komma med mej och Mirr till Oslo i höst men det är ju det lilla, lilla problemet med språket.. Nog för att man kanske lär sig, och det finns säkert jobb där man kan klara sig på engelskan men det är absolut inte lätt. Men snart ska vi i alla fall spendera fem dagar tillsammans och jag är så glad! Helt lycklig, haha. ROLL ON 21 OF AUGUST!





1. Jag och Cat på hennes 20årsdag, förra sommaren
2. Jag och Cat senast jag var på Irland i juni

cheeky monkeys



Cheeky Monkeys kallar dom här två gullungarna sig och var med och tävlade i Britians got Talent 2008. Så himla söta är dom! Har vi inte haft nått liknande program i Sverige? Men priset är väl rätt så fattigt eller vad är det man vinner i den svenska versionen? I UK är ju priset att få vara med på The Royal Variety och uppträda för drottningen!

norge, norge, norge

Snart lämnar jag landet igen. I oktober åker jag och Mirre till Norge för att pröva lyckan! Fy satan vad jag är peppad. Mirre bodde jag med på Irland också så vi vet att det funkar. Det ska bli så jävla roligt. Lite nervöst att "mamma" Eve inte är med (nej, inte vår mamma på riktigt men vår bästa vän som brukar hålla reda på oss och fixa det mesta). Nu är vi själva. Sveriges kanske mest oorganiserade personer. Tur att vi inte ska så långt denna gången (inte för att det är jätte långt till Eire men iaf), om vi hamnar i trubbel är det bara att kasta sig på Säfflebussen hem till lilla Helsingborg.





1. Miriam och jag, ca kl 5 på morgonen på väntar på båten från Holland till England.
2. Eve, Mirre och jag i Amsterdam. (Båda bilderna från 2006, asgamla)

peace mother fucker

Jävla grannar. Man behöver faktiskt inte ha fest en måndag. Jag låter som en surkärring men det skiter jag i. Jag ska upp kvart över fem. Nu ska jag försöka sova. Peace!



dirty aul town

Jag saknar Irland. Jag saknar Dublin. Dirty old town. Dublin är underbart! Om tio dagar ska jag dit på besök. Jag blir så jävla glad!



my rollercoaster


höstkläder?

Jag förstår inte det här med att shoppa en massa nya "höstkläder". Alltså folk som köper två par nya stövlar, fyra par jeans och femton stickade koftor inför hösten Det är listor på var och varannan blogg om vad man ska köpa nytt när det börjar gå mot mörkare tider. Det är kappor hit och skoletter (vad tusan är en skolett?)dit. En fråga. Var ni nakna förra hösten och vintern? Hur kan man känna att det är befogat att införskaffa en helt ny garderob inför hösten? Man kan omöjligt ha slitit ut alla sina kläder på en säsong. Eller? Klart att jag också gillar att köpa kläder då och då och att vara fin. Men det är skillnad på att vara intresserad av mode och att vara intresserad av kläder och shopping. Jag skulle aldrig köpa kläder bara för att. Nån måtta får det vara på spektaklet. Hur omedveten får man bli? Har ni inte fattat någonting? Läser ni inte tidningar (nej, jag menar inte Aftonbladet och Klick)? Kollar ni inte på nyheterna? Jorden håller sakta men säkert på att förstöras totalt och folk bara skiter i det. I do not get it.

trött och mätt

Blev lite utgång igår, mkt trevligt! Eller utgång vet jag inte om jag vill kalla det förresten för vi satt bara på fyllerondellen och drack nån öl. Allt stängde vi elva på grund av att vädret var så kass och ingen var ute. Så vi gick hem och kollade på film. Ramlade in genom dörren vid 1.3o. Lite väl sent när man måste upp 5.3o.. Så jag e satans trött nu men vill inte somna för då kommer jag inte kunna sova inatt. Har varit helt hyper på jobb av allt kaffe jag druckit för att hålla mig vaken. Dansat runder och haft mig. Aaaaaalla baaaara äääälskaaaar mig!


Har varit duktig också idag och lagat mat till mig själv. Makaroner och quornfärssås! Mycket, mycket gott. Gjorde så det blev till en lunchlåda också, ännu duktigare. Men fruktansvärt mätt är jag nu. Klart värt det dock, jag är mästerkock!

it´s a mad world

Hur kan man tycka att det är så viktigt att ha mycket pengar att man jobbar mer än vad man träffar sina nära och kära? Hur kan karriären vara viktigare än allt? Jag förstår inte.. Folk som jobbar, jobbar, jobbar och samlar pengarna på hög - jag undrar hur dom tänker? Klart att man behöver jobba och tjäna pengar så att man klarar sig, men är det inte viktigare att leva och vara lycklig och omge sig med underbara människor än att bo i en fem miljonersvilla med alldeles för många rum? För mig har karriär och pengar aldrig varit viktigt, inte ett dugg. Jag jobbar så att jag kan äta, bo och resa. Skulle aldrig låta ett jobb gå före familj och vänner. Vad är det för mening med att ha massa pengar och köpa massa fräsiga grejor till sina barn (till exempel) om man går hemifrån innan de vaknat och kommer hem lagom tills att de har somnat? Jag fattar helt enkelt inte. Och nej, det betyder inte att jag inte har några ambitioner eller att jag är lat, bara att jag bryr mig om vesäntliga saker som mina vänner, och tror att det går att leva ett rikt liv utan att vara rik. Pengar förenklar, men de gör dig aldrig lycklig! Glöm inte det.

walk a mile in my shoes



Jag har aldrig gillat fransar, franstrenden var aldrig något för mig. Skulle ALDRIG köpa en såndär fransväska som alla hade ett tag, no way. Men man får väl ändra sig? De här bootsen är i alla fall dödligt snygga tycker jag och lätt att dom ska pryda mina vackra små fossingar i höst. Hösten verkar by the way redan ha anlänt. Typpe.

irlande douze point

Yaaaaaaaaaaaaaaaaay! Cus im going 2 Ireland :D Har bokat biljett idag för fem dagar hos min underbara vän Baby C på Irland. Kan knappt vänta, den 21 augusti åker jag. Gud vad jag längtar. Älskar verkligen Irland, mitt andra hem. Alltid lika jobbigt att åka hem när jag varit där. Saknar och tänker på Irland varje dag, mitt fina, fina hus i Maynooth, mina underbara vänner och älskade Dublin! Ah, ta mig dit nu!!!











1. Jag utanför huset i Maynooth
2. Mina tjejer och jag
3. Baby C och jag på The Roost i julas
4. Rach och jag i julas
5. Jag (brunett här) och Rox på väg till min avskedsfest

pimp my iPod



Det här "fodralet" vill jag ha till min iPod. Sinnes så coolt tycker jag. Men funderar fortfarande på att köpa en ny iPod med större minne, hatar att jag inte får plats med all min musik på podden. Så det blir ingen beställning på sånt här förrän jag bestämt om jag ska ha en ny podd. Känns ju inte så lönt.

den enda uppriktiga kärleken är kärleken till mat

Har kommit hem från mormor nu, är så satans mätt. Hon vet verkligen hur man lagar mat den kvinnan. Men man äter ju sig till döds varje gång. Fick en liten låda med mat med mig hem, så imorgon blir det mormors underbara thaigryta och melonsallad till lunch på jobb. Yummi! Massa glass med chokladsås har jag också krängt i mig. Är det något jag inte kan säga nej till så är det glass. Älskar glass :)

wordplay


snygging

Rachel Bilson klär sig alltid så himla fresh! Älskar den här outfiten. Använder själv nästan aldrig jeans och det är inte ofta man ser någon bära upp jeans på ett speciellt, annorlunda och snyggt sätt. Men den här outifiten är deadly. Skorna och väskan är verkligen ascoola!





rainy sunday



Blev riktigt lyckat igår! Helt perfekt kväll. Inget drama vilket var skönt. Bara dans och vin hela natten lång på The Tivoli. Börjar dock tröttna på Helsingborg i allmänhet och dess uteliv i synnerhet. Kan inte vänta till i höst, då lämnar jag landet igen. Har varit hemma sen i mars och det är inte här jag ska vara. När ens bästa vänner är utspridda över hela Europa känns det inte så kul att vara här. I Oktober sticker jag och älskade Mirjis. Gud vad jag längtar!

Ikväll blir det middag hos mormor. Hade egentligen bara velat ligga hemma på soffan idag, käka chips och kolla på SATC. Men mormors mat tackar man väl inte nej till? Nu ska jag hoppa in i duschen. Peace


 


saturday

Ikväll blir det fest. Oväntat? No, no, no. Det är helg - då ska det festas. Har precis fixat naglarna, fransk manikyr. Har inte haft det på år och dar. Kör nästan alltid knalliga färger som neonrosa eller midnattsblått med glitter. Men ikväll kör vi diskreta naglar, mer fokus på klänning och skor :D Loves it. Knallrosa skor kanske?

Dagen har spenderats i Mölle (Mölle by the sea, haha) med mamma och syster. Kollat på båtar, ätit gott i hamnen och så var det Ferrariträff så det blev lite spanande på fina bilar också. Very nice. Nu ska jag börja göra mig redo för kvällen dock. Ingen aning vad jag ska ha på mig bara.. Problem, problem.

RSS 2.0