Kärlek

Har haft diskussioner med sjukt trångsynta människor det senaste dagarna. Så här kommer ett litet inlägg om kärlek. Självklara saker för de flesta, men inte för all tyvärr.

Kärlek är det bästa som finns. Den starkaste känslan. Alla blir någongång kära (jag hoppas verkligen det i alla fall). Alla älskar. Och det är verkligen så himla underbart. Ändå finns det så mycket fördomar och "regler" när det gäller kärlek. Det är så sjukt med folk som säger "Man får inte vara kär i den och man får inte älska den och bla bla bla". Folk som säger att man måste vänta så länge med allt, t ex förlovning och giftermål. Varför? Det är väl det vackraste som finns, ett par som vill vis upp sin kärlek till varandra för hela världen. Det spelar väl ingen roll om man är 17 år och "bara" varit tillsammans i sex månader. Klart man ska få förlova sig utan att andra lägger sig i. Man väljer väl själv? Och det är ju klart att det går åt helvete ibland, men just då var man ju så himla lycklig! Det är väl mer värt än att man ska gå och vänta bara för att några trångsynta personer tycker så?

Eller att man inte skulle få bli kär i vem man vill! Det är nog det dummaste. Det spelar väl ingen roll om det är en kille eller en tjej, svart eller vit, eller någon man vet att man aldrig kommer få, som en kändis till exempel. Det är klart att det är riktig kärlek, oavsätt om man är fjorton år och kär i Shane i Westlife eller om man är 35 och kär i sin man eller fru. För man kan inte styra sina känslor. Man blir kär i den man blir kär i, och så enkelt är det. Att det ens finns fack som heterosexuell, homosexuell, bisexuell till exempel är bara löjligt. Kan kärlek inte bara få vara?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0